Hoppa till innehåll

Bra sidor

Tips och råd som utanför det juridiska området

På den här sidan tipsar vi om sådant som kan vara av intresse, men som handlar om jurdik. Det kan handla om hur kontorstädning kan bedrivas och vem du ska anlita för att få kontoret städat på bästa sätt. Eller så har du gjort dig illa i foten och behöver ett hjälpmedel som stabiliserar fotleden och bidrar till en ökad rörelseförmåga.

Rätt fotledsskydd för dig som stukat foten

Att stuka foten händer oftast plötsligt och när man minst anar det. Beroende på hur allvarlig stukningen är så kan det vara en god idé att införskaffa ett hjälpmedel. Det vanligaste är att använda ett fotledsskydd. Men se att fotledsskyddet är bra och helt ett märke som är rekommenderat av läkare. VACOtalus är ett extremt bra fotledsskydd som du kan läsa mer om på en väldigt informativ sida om fotledsskydd och stukad fot. Klicka på länken så kommer du vidare till fotledsskydd.com.

Ett rent och städat kontor

Det finns mycket att tipsa om som inte har att göra med juridiken att göra. Till exempel så behöver ett kontor vara rent och städat för att vara representativt och då är lokalvård en av flera faktorer som är avgörande. För dig som har kontorsbunden affärsverksamhet så är det viktigt att se till att det alltid är städat, rent och fint eftersom det bidrar till bättre lönsamhet. Regelbunden kontorsstädning bidrar till en ren och trivsam miljö för både medarbetare och kunder.

Har du koll på dina avtal?

Något annat som är viktigt är privatjuridik och i synnerhet de avtal som man någon gång i livet, på ett eller annat sätt kan komma att ha behov av. Ett utav de allra vanligaste privatavtalen är gåvobrev, vilket är något som bör upprättas när något av värde ges bort, även om det är till någon inom familjen. Gåvobrev kan upprättas online i till exempel denna e-tjänst för avtalshantering, eller så kan en jurist eller en juridisk kunnig person i ämnet familjerätt kontaktas. När det kommer till relationer så rekommenderas det att upprätta äktenskapsförord om man ska gifta sig eller är gift. En sådan handling reglerar nämligen vad som ska gälla vid skilsmässa. Vem ska få behålla vad och så vidare. Många tror att det är samma typ av regler och villkor som gäller för sambos som för gifta, men så är det alltså inte. För sambos gäller sambolagen och för att reglera villkoren vid en eventuell separation så kan man upprätta samboavtal. I det avtalet kan man bestämma om den enes eller den andres bostad och egendom ska vara enskild och inte delas ifall man skulle separera.

När det kommer att handla om att ge bort en gåva så finns det många olika typer av gåvor att ge bort. Det vanligaste är att upprätta ett gåvobrev fastighet när en tomt eller fastighet som ges bort i gåva.

avtalshantering

Har du koll på Spanien?

Många svenskar åker till Spanien, en hel del väljer att bosätta sig där. Men hur är det egentligen i Spanien? Vad vi först tänker på är vädret och sedan boendet. Därför har vi gjort en sida om Spanien där du kan läsa mer om hur värdret i Spanien är och hur det är med boende.

Kontakta oss för mer information

Oavsett om du vill veta mer om Advokatfirman Defens eller få information om andra ämnen som vi skrivit om så är du mer än välkommen att kontakta oss.