Bra sidor

Ett rent och städat kontor

Det finns mycket att tipsa om som inte har att göra med juridiken att göra. Till exempel så behöver ett kontor vara rent och städat för att vara representativt och då är lokalvård en av flera faktorer som är avgörande. För dig som har kontorsbunden affärsverksamhet så är det viktigt att se till att det alltid är städat, rent och fint eftersom det bidrar till bättre lönsamhet. Regelbunden kontorsstädning bidrar till en ren och trivsam miljö för både medarbetare och kunder.

Har du koll på dina avtal?

Något annat som är viktigt är privatjuridik och i synnerhet de avtal som man någon gång i livet, på ett eller annat sätt kan komma att ha behov av. Ett utav de allra vanligaste privatavtalen är gåvobrev, vilket är något som bör upprättas när något av värde ges bort, även om det är till någon inom familjen. Gåvobrev kan upprättas online i till exempel denna e-tjänst för avtalshantering, eller så kan en jurist eller en juridisk kunnig person i ämnet familjerätt kontaktas. När det kommer till relationer så rekommenderas det att upprätta äktenskapsförord om man ska gifta sig eller är gift. En sådan handling reglerar nämligen vad som ska gälla vid skilsmässa. Vem ska få behålla vad och så vidare. Många tror att det är samma typ av regler och villkor som gäller för sambos som för gifta, men så är det alltså inte. För sambos gäller sambolagen och för att reglera villkoren vid en eventuell separation så kan man upprätta samboavtal. I det avtalet kan man bestämma om den enes eller den andres bostad och egendom ska vara enskild och inte delas ifall man skulle separera.

Köpa bostad i Spanien

Sydliga breddgrader är något som vi nordbor alltid längtar efter. Men eftersom somrarna i Sverige är korta så åker vi gärna söderut mot den spanska solkusten Costa del Sol med trevliga områden som Málaga, Marbella, Alicante och såklart storstäderna Madrid och Barcelona. Det är allt fler som väljer att köpa bostad i Spanien och det finns många områden att välja mellan, beroende på om man vill bo vid havet, eller uppe i den natursköna bergen. Att välja rätt mäklare i Spanien är inte heller så lätt, och det finns många oseriösa aktörer. Men om du tänkt att skaffa en lägenhet eller hus på den spanska solkusten så är HomenetSpain en bra och pålitlig mäklare med många års erfarenhet av att köpa och sälja bostad i Spanien.

Vädertjänster i Spanien

En stark bidragande anledning till att vi gillar att spendera tid på sydligare breddgrader är klimatet med sol, värme och behagliga vattentemperaturer. För att hålla koll på vilket väder det är runtom på Costa del Sol eller på andra delar i Spanien så finns det några vädersidor att rekommendera. En utav dom är marbellaväder.se som har massor av bra information och visar också väderprognoser från lokala vädertjänster. Det finns motsvarande sidor för den spanska östkusten som alicanteväder.se och barcelonaväder.se. Det bor också många svenskar i och runt Fuengirola som ligger mitt emellan Málaga och Marbella och då är fuengirolaväder.se en bra värdersida att besöka. Ja, det finns som sagt flera olika bra vädersidor för det spanska fastlandet, men även ögrupperna som tillhör Spanien har liknande väderhemsidor. Vill du veta mer om vädret på Mallorca så kan mallorcaväder.se vara väl värd ett besök. och För vädret på Gran Canaria och Teneriffa så är dessa hemsidor starkt rekommenderade att titta in på.