Hoppa till innehåll

Student

Advokatfirman Defens i Stockholm erbjuder studenter från juristprogrammet möjligheten att förena uppsatsskrivandet med praktik under 10 veckor, året runt.

Under praktikperioden får praktikanten bistå byråns advokater och biträdande jurister i den dagliga verksamheten med exempelvis rättsutredningar, inlagor till domstolar osv. Praktikanten kommer även att få följa med advokaterna och de biträdande juristerna på domstolsförhandlingar.

Advokatfirman Defens arbetar med särskild inriktning mot brottmål, men även inom humanjuridik i stort, varför det framför allt är intressant med uppsatsämnen inom humanjuridik och straff- eller processrätt. Tidigare praktikanter utgör en god rekryteringsbas för oss eftersom vi får möjlighet att värdera om dina personliga egenskaper och engagemang passar vårt arbete.
Utöver goda betyg från juristprogrammet samt färdighet att uttrycka sig väl i tal och skrift så värdesätter vi sökandens personlighet och sociala förmåga. Ansökan ska innefatta personligt brev, CV samt betyg. Vi går igenom alla ansökningar kontinuerligt och försöker ge besked så snabbt vi kan. Praktiken är oavlönad.

Om du söker praktik till vårterminen vill vi ha din ansökan senast den 1 november. Gäller praktiken höstterminen behöver vi din ansökan senast den 1 juli. Är du istället intresserad av praktik under sommaren emotser vi din ansökan senast den 1 mars.

Välkommen att skicka dina ansökningshandlingar genom ansökningsformuläret eller skicka e-post direkt till Nora El Massry som ansvarar för mottagande av ansökningshandlingar.