Hoppa till innehåll

Sydliga breddgrader är något som vi nordbor alltid längtar efter. Men eftersom somrarna i Sverige är korta så åker vi gärna söderut mot den spanska solkusten Costa del Sol med trevliga områden som Málaga, Marbella, Alicante och såklart storstäderna Madrid och Barcelona.

Köpa bostad i Spanien

Det är allt fler som väljer att köpa bostad i Spanien och det finns många områden att välja mellan, beroende på om man vill bo vid havet, eller uppe i den natursköna bergen. Att välja rätt mäklare i Spanien är inte heller så lätt, och det finns många oseriösa aktörer. Men om du tänkt att skaffa en lägenhet eller hus på den spanska solkusten så är HomenetSpain en bra och pålitlig mäklare med många års erfarenhet av att köpa och sälja bostad i Spanien.

En erfaren och kunnig mäklare

HomenetSpain är en liten men väl etablerad mäklarfirma. Alla medarbetare är kunniga och engagerade och ser alltid till att vara tillhands för den som ska sälja eller köpa bostad i Spanien. Kata Rise Carlqvist grundade den här mäklarfirman för mer än 10 år sedan och har en god lokalkännedom om de flesta områdena runtom på den spanska solkusten. Man har också ett kontor beläget i centrala Fuengirola dit man alltid är välkommen. Vill du komma i kontakt med oss på HomenetSpain så är det allra bästa sättet att besöka vår hemsida. På vår sajt hittar du mer information om oss och annat som är viktigt att tänka på som exempelvis köpprocessen. Det fungerar nämligen inte på samma sätt som hemma i Sverige. Och självklart kan du se lediga objekt på vår hemsida, i alla områden, på den fantastiska spanska solkusten!

Costa del Sol – den populära kusten

Oavsett om man tänker hyra eller köpa boende i Spanien så behöver man hitta ett område som man gillar och kan tänka sig att bo i. Många söker sitt boende utmed någon av Spaniens alla kuster, där den spanska solkusten är den allra mest populära. Dit har soltörstiga svenskar åkt till sedan många år tillbaka. Costa del Sol ligger i södra Spanien och man brukar säga att den sträcker sig från Estepona i väster via Marbella, Fuengirola, Málaga till Nerja i öster.

Drömboende köpa bostad Spanien

Vädret i Spanien

En stark bidragande anledning till att vi gillar att spendera tid på sydligare breddgrader är klimatet med sol, värme och behagliga vattentemperaturer. För att hålla koll på vilket väder det är runtom på Costa del Sol eller på andra delar i Spanien så finns det några vädersidor att rekommendera. En utav dom är marbellaväder.se som har massor av bra information och visar också väderprognoser från lokala vädertjänster. Det finns motsvarande sidor för den spanska östkusten som alicanteväder.se och barcelonaväder.se. Det bor också många svenskar i och runt Fuengirola som ligger mitt emellan Málaga och Marbella och då är fuengirolaväder.se en bra värdersida att besöka. Denna ort har varit att favoritställe för svenska och skandinaver att resa till sedan mer än 50 år tillbaka i tiden. Ja, det finns som sagt flera olika bra vädersidor för det spanska fastlandet, men även ögrupperna som tillhör Spanien har liknande väderhemsidor. För att du enklare ska kunna hitta till alla dessa spanska vädersidor så har vi sammanställt alla i en lista.

Lista över spanska väderhemsidor:

Dessa sidor har alla bra information om det lokala vädret i respektive område och det finns dessutom fakta om klimat och länkar till väderkameror så att du kan se vad det är för väder just nu på din favoritdestination.

Vill du veta mer

Om du vill får mer information om klimatet i España eller om boende så kan du kontakta oss eller gå in på någon av länkarna som vi tipsar om i denna artikel.